Υπηρεσίες

Τεχνική Υποστήριξη

Χρησιμοποιώντας τα προϊόντα της ARTEMIS, οι συνεργαζόμενες κτηνοτροφικές μονάδες αποκτούν ταυτόχρονα και τον δικό τους Επιστημονικό Συνεργάτη .

Η άρτια καταρτισμένη ομάδα της ARTEMIS απαρτίζεται από έμπειρους γεωπόνους ζωικής παραγωγής και κτηνιάτρους, οι οποίοι είναι καθημερινά στο πλευρό των παραγωγών-συνεργατών της.

Η Τεχνική Ομάδα βρίσκει λύσεις βασισμένες στις νέες τεχνολογίες της εποχής, με σκοπό την ανάπτυξη της οικονομικότητας και της αποδοτικότητας των μονάδων.

Ενδεικτικά, παρέχονται Υπηρεσίες στους ακόλουθους τομείς:



Συνεχής Εκπαίδευση

Εκπαιδεύσεις παραγωγών μέσω ετήσιων σεμιναρίων, σε θέματα που αφορούν την Κτηνοτροφία. Οι Τεχνικοί μας Υπεύθυνοι, προσφέρουν πρακτική γνώση και σύγχρονες τεχνικές που βελτιώνουν την αποδοτικότητα και την ευημερία των ζώων.

Μέσα από τα σεμινάρια μας, οι κτηνοτρόφοι μπορούν να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και την τεχνογνωσία για να ενισχύσουν την παραγωγικότητα της μονάδας τους και να παραμείνουν στην αιχμή των εξελίξεων του κλάδου.

Συμβουλευτική στην Διατροφή

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΙΤΗΡΕΣΙΩΝ
Η ARTEMIS προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες κατάρτισης σιτηρεσίων, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε κτηνοτρόφου. Οι έμπειροι διατροφολόγοι μας αναλύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ζωικού σας κεφαλαίου και δημιουργούν ισορροπημένα σιτηρέσια που προάγουν την υγεία και την απόδοση των ζώων σας. Με γνώμονα τις τελευταίες εξελίξεις στη ζωοτροφία και τη διαρκή μας δέσμευση για ποιότητα, σας προσφέρουμε λύσεις που εξασφαλίζουν τη βέλτιστη διατροφή και τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας.

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ
Στην ARTEMIS, ο έλεγχος των πρώτων υλών αποτελεί βασικό πυλώνα της συμβουλευτικής μας υπηρεσίας, για την σωστή  κατάρτιση σιτηρεσίων.  Με την ανάλυση αυτών των δεδομένων, οι ειδικοί μας δημιουργούν εξατομικευμένα σιτηρέσια που ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες του ζωικού σας κεφαλαίου, εξασφαλίζοντας την υγεία και την απόδοση των ζώων σας. Με την ARTEMIS, έχετε την εμπιστοσύνη ότι τα ζώα σας τρέφονται με τις καλύτερες πρώτες ύλες και τις πιο καινοτόμες διατροφικές λύσεις.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΖΩΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Η ARTEMIS προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες αξιολόγησης δυνατοτήτων του ζωικού σας κεφαλαίου, βοηθώντας σας να αξιοποιήσετε πλήρως το δυναμικό των ζώων σας. Μέσα από εξειδικευμένες αναλύσεις και επιστημονικές μεθόδους, αξιολογούμε την κατάσταση της υγείας, την παραγωγικότητα και τις διατροφικές ανάγκες του κοπαδιού σας. Με βάση τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, σας παρέχουμε εξατομικευμένες προτάσεις και λύσεις που βελτιώνουν την αποδοτικότητα της εκτροφής και ενισχύουν την κερδοφορία της μονάδας σας. Εμπιστευθείτε την ARTEMIS για μια στοχευμένη και αποτελεσματική διαχείριση του ζωικού σας κεφαλαίου.

Αναπαραγωγική διαχείριση αιγοπροβάτων

 ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ
Δεν αφήνουμε κανένα ζώο πίσω…
Είναι γνωστό ότι η αρχή μιας καλής παραγωγής βρίσκεται στην επιτυχημένη γονιμοποίηση των θηλυκών ζώων του κοπαδιού. Για τον λόγο αυτό, η επιστημονική ομάδα της ARTEMIS παρέχει και αυτή την υπηρεσία στις συνεργαζόμενες μονάδες. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής είναι να γνωρίζει ο παραγωγός ποια ζώα δεν είναι έγκυα και να προχωρήσει στην γονιμοποίηση τους, επιτυγχάνοντας έτσι την κυοφορία όλων των θηλυκών του κοπαδιού, άρα και την πολύ καλύτερη οικονομικότητα της επιχείρησής του.

 ΥΓΕΙΑ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Προσπαθώντας να φτάσουμε στην υψηλότερη δυνατή παραγωγή ενός ανώτερου ποιοτικά προϊόντος σε μία μονάδα, δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην υγεία των ζώων και στην πρόληψη των ασθενειών τους. Η Τεχνική μας Ομάδα είναι εκεί για να προτείνει το κατάλληλο εμβολιακό πρόγραμμα και λύσεις ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες της εκάστοτε μονάδας.

 ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΑΣΤΙΤΙΔΑΣ
Η μαστίτιδα εμφανίζεται συχνά στα παραγωγικά ζώα μειώνοντας την γαλακτοπαραγωγή του κοπαδιού και οδηγώντας έτσι στην γρηγορότερη σφαγή και αντικατάσταση των ζώων που έχουν πληγεί. Συνακόλουθα, τα έσοδα του παραγωγού μειώνονται σημαντικά, ενώ ταυτόχρονα τα έξοδα για την αντικατάσταση αυξάνονται. Για να αποφύγουμε όλα τα παραπάνω είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Η επιστημονική μας ομάδα είναι δίπλα στον παραγωγό βοηθώντας τον στην έγκαιρη διάγνωση της μαστίτιδας (με τη διενέργεια California Mastitis Tests) και στην πρόληψή της, προτείνοντας τα κατάλληλα εμβόλια.

Αναπαραγωγική διαχείριση αγελάδων

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΓΕΝΝΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΖΩΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Στην ARTEMIS, παρέχουμε εξειδικευμένη συμβουλευτική αναπαραγωγής αγελάδων, εστιάζοντας στη γενετική βελτίωση του ζωικού σας κεφαλαίου. Οι ειδικοί μας αναλύουν το γενετικό προφίλ των ζώων σας, και σας καθοδηγούν στην επιλογή των κατάλληλων γενετικών γραμμών, με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας, της αντοχής και της υγείας του ζωικού σας κεφαλαίου. Έτσι, διασφαλίζουμε ότι οι επόμενες γενιές του κοπαδιού σας θα διαθέτουν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά, συμβάλλοντας μακροπρόθεσμα στη βελτίωση της κερδοφορίας και της βιωσιμότητας της εκτροφής σας.

 ΚΑΘΟΔΗΣΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
Η ARTEMIS προσφέρει εξειδικευμένη καθοδήγηση για την επιλογή κατάλληλου γενετικού υλικού (σπέρματος) που θα ενισχύσει τη δυναμική του ζωικού σας κεφαλαίου. Οι ειδικοί μας συνεργάζονται στενά μαζί σας για να κατανοήσουν τους στόχους της εκτροφής σας και να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το γενετικό υλικό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις εξειδικευμένες ανάγκες της μονάδας σας. Μέσω της σωστής επιλογής σπέρματος, εξασφαλίζετε την ανάπτυξη χαρακτηριστικών που βελτιώνουν την παραγωγικότητα, την ανθεκτικότητα και την υγεία των ζώων σας, συμβάλλοντας στην επιτυχημένη εξέλιξη και μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της εκμετάλλευσής σας.